BAJDEN NAJAVLJUJE NOVE SANKCIJE: Azijska država na udaru, otkriveni detalji

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 21:23

BAJDEN NAJAVLJUJE NOVE SANKCIJE: Azijska država na udaru, otkriveni detalji

U zemlji je uvedeno jednogodišnje vanredno stanje

U svetlu navoda da su nedavni opšti izbori u Mjanmaru bili pokradeni, vojni generali u zemlji izveli su puč i preuzeli vlast od demokratski izabranih zvaničnika i odlučili da uvedu jednogodišnje vanredno stanje.

Američki predsednik Džo Bajden najavio je u sredu da će njegova administracija uvesti sankcije protiv nekoliko generala u Mjanmaru nakon što su vojnici nedavno priveli vladine zvaničnike i zemlju stavili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pod komandu oružanih snaga.

Bajden je napomenuo da će njegova administracija zamrznuti milijardu dolara vladinih sredstava koja Mjanmar trenutno drži u SAD, a slični koraci biće preduzeti i za ostalu imovinu koja pomaže zemlji jugoistočne Azije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.