BAJDEN LIČNO DOLAZI U IZRAEL?! Situacija eskalirala dalje nego što se iko nadao, šta donosi poseta američkog predsednika?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 07:37

BAJDEN LIČNO DOLAZI U IZRAEL?! Situacija eskalirala dalje nego što se iko nadao, šta donosi poseta američkog predsednika?

Bajdenov put u Izrael bio jak simbol podrške nakon brutalnog napada palestinske militantne grupe Hamas.

Predsednik SAD Džozef Bajden razmatra da otputuje u Izrael narednih dana, ali ništa još nije finalizovano, izjavio je u nedelju za AP visoki zvaničnik američke administracije koji je tražio da ostane anoniman.

Zvaničnik nije mogao javno da govori o internim razmatranjima o potencijalnom putovanju Bajdena.

AP ocenjuje da bi Bajdenov put u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Izrael bio jak simbol podrške nakon brutalnog napada palestinske militantne grupe Hamas.

Putovanje bi bilo prilika za Bajdena da lično potvrdi izraelskom narodu da su SAD  čvrsto uz Izrael, ocenjuje agencija i dodaje da vlada sve veći strah da bi sukob Izraela i Hamasa mogao da se pretvori u širi rat sa razornim humanitarnim posledicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.