BAJDEN I ERDOGAN SVE DOGOVORILI UNAPRED: Odlučili da se sastanu oči u oči, na stolu teme koje mogu REŠITI SVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 21:54

BAJDEN I ERDOGAN SVE DOGOVORILI UNAPRED: Odlučili da se sastanu "oči u oči", na stolu teme koje mogu REŠITI SVE!

Važan susret na samitu u Viljnusu

Američki predsednik Džozef Bajden i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sastaće se na marginama NATO samita u Viljnusu, saopštila je danas kancelarija turskog lidera.

U saopštenju se navodi da su se Bajden i Erdogan dogovorili da se lično sastanu u Viljnusu i detaljno razgovaraju o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima.

Bajden i Erdogan razgovarali su telefonski o situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi sa članstvom Ukrajine i Švedske u NATO-u i pitanju snabdevanja Turske avionima F-16, kao i o članstvu Turske u EU, saopštila je Erdoganova kancelarija.

Erdogan je rekao da je Švedska preduzela neke korake u pravom smeru izmenama i dopunama antiterorističkih zakona, ali da činjenica da pristalice zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) u Turskoj nastavljaju da slobodno demonstriraju veličanje terorizma čini preduzete korake beskorisnim.

Erdogan je istakao da je pogrešno dovoditi u vezu turski zahtev za snabdevanje avionima F-16 sa članstvom Švedske u NATO-u i zahvalio Bajdenu što je podržao zahtev Turske za F-16, prenele su RIA Novosti.

Erdogan je rekao da Ankara očekuje da vodeće zemlje EU i rukovodstvo EU daju jasan i snažan signal podrške članstvu Turske na samitu u Viljnusu. Samit NATO-a održaće se od 11. do 12. jula u glavnom gradu Litvanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.