Izvor: B92, 17.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAJATOVIC: SPS NIJE PROTIV SARADNJE S HAGOM

Clan Izvrsnog odbora Glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije (SPS) Dusan Bajatovic izjavio je danas da SPS nije protiv donosenja Zakona o saradnji sa Haskim tribunalom vec protiv eventualne odredbe tog zakona o izrucenju gradjana Savezne Republike Jugoslavije sudu u Hagu, javlja Fonet. Bajatovic je na konferenciji za novinare rekao da ce se SPS boriti svim politickim sredstvima protiv izrucenja predsednika te stranke i bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica Tribunalu u Hagu, ukljucujuci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i "radikalnije mitinge ali u okviru politicke borbe i u skladu sa zakonom". On je najavio i akciju SPS povodom najavljenog dolaska u Beograd tuzioca haskog tribunala Karle del Ponte.

Clan Glavnog odbora Izvrsnog odbora SPS i savezni poslanik Aleksandar Rastovic obavestio je novinare da ce se sa sadrzajem Predloga zakona o saradnji s Haskim tribunalom poslanici najverovatnije upoznati u utorak kada ce poslanici SPS odluciti da li ce podnositi amandmane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.