BAGDAD ZAHTEVA OD ŠVEDSKE, MUSLIMANI NA NOGAMA: Izručite muškarca koji je spalio Kuran da mu mi sudimo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 07:38

BAGDAD ZAHTEVA OD ŠVEDSKE, MUSLIMANI NA NOGAMA: Izručite muškarca koji je spalio Kuran da mu mi sudimo!

Velika uvreda naneta islamu

Vrhovni sudski savet Iraka uputio je zahtev Švedskoj da izruči iračkog državljanina Salvana Momiku. Bagdad želi da mu sudi za navodno spaljivanje Kurana ispred najveće džamije u Stokholmu ranije ove nedelje.

Šef Vrhovnog sudskog saveta Faik Zidan naredio je povratak Salvana Momike, za kojeg se navodi da je iz Iraka, kako bi mu se moglo suditi u skladu sa iračkim zakonom, prenose lokalni mediji.

Taj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potez usledio je nekoliko dana nakon što je Momika, za koga se tvrdi da je iz Iraka, navodno ugazio islamsku svetu knjigu i zapalio nekoliko stranica ispred najveće džamije u švedskoj prestonici u utorak.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.