BACILI GODINU DANA STUDIJA

Izvor: Kurir, 14.Jun.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BACILI GODINU DANA STUDIJA

BEOGRAD - Izgubili pravo na studiranje! Iako imaju 60 bodova, Fakultet primenjenih umetnosti neće dozvoliti studentima koji već godinu dana redovno pohađaju nastavu i odlaze na vežbe da nastave školovanje ukoliko ne uplate 200.000 dinara školarine. To je za Kurir izjavio student prodekan

BEOGRAD - Izgubili pravo na studiranje!

Iako imaju 60 bodova, Fakultet primenjenih umetnosti neće dozvoliti studentima koji već godinu dana redovno pohađaju nastavu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odlaze na vežbe da nastave školovanje ukoliko ne uplate 200.000 dinara školarine. To je za Kurir izjavio student prodekan Ilija Lazarević i naglasio da je ovaj fakultet jedini u Srbiji na kom studenti sa 60 bodova nisu na budžetu.

- Junski rok je počeo, a ne možemo da upišemo godinu koju smo već odslušali, ne možemo da overimo semestar, da polažemo ispite, profesorima je naloženo da ne daju potpise... To je vrsta ucene, a podsećam da studenti cele godine nisu imali pravo na porodičnu penziju, prevoz, dom, menzu  - kaže Lazarević i napominje da su u novembru prošle godine prilikom protesta i štrajka glađu s Ministarstvom prosvete postigli dogovor o koji se njihov fakultet oglušio. Dekan FPU Vladimir Kostić tvrdi da njima nije stigao nikakav dopis od Ministarstva.

- Ko je njima iz Ministarstva obećao da će im školarina biti plaćena, zaista ne znam - rekao je dekan i naglasio da će, ukoliko Ministarstvo plati deo školarine, oni biti upisani.

Slobodan Jauković, pomoćnik ministra  za visoko obrazovanje, izjavio je za Kurir da će problem neupisanih studenata rešiti do kraja meseca.

- Razgovarali smo s dekanom i dogovorili se da se ispitni rok odloži do 30. juna. Tvrdim da nijedan student koji ispunjava uslove za finansiranje o trošku budžeta neće biti oštećen - objasnio je Jauković.

(K. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.