Izvor: B92, 12.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 u pretresu vojnog objekta

Beograd -- B92 prisustvovala akciji pripadnika vojske koji su u nenajavljenoj kontroli vojnih objekata tragali za haškim beguncima.

Vojska Srbije već neko vreme sprovodi stalne nenajavljene kontrole vojnih objekata. Cilj ovih akcija je provera da li se u vojnim objektima kriju haški begunci, ali i da li se vojni objekti na bilo koji drugi način zloupotrebljavaju. B92 je prva novinarska ekipa koja je snimila jednu od ovih kontrola.

Uslov da ekipa B92 prisustvuje akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je da se ne otkrije identitet ljudi koji učestvuju u akciji, ali i da se ne objavi tačna lokacija objekta koji je kontrolisan.

U Vojsci navode da pripadnici vojne policije koji će tog dana kontrolisati vojne objekte, neposredno pred polazak saznaju u koji deo Srbije idu.

Vojnici su podeljeni u nekoliko timova. Spoljni i untrašnji tim blokiraju objekat s obe strane ograde, a tu su i tim za pretres i tim za hapšenje.

Ovoga puta kontolisano je vojno skladište nadomak Beograda. Kada preda nalog za pretres, vojna policija evidentira sve koji su u tom trenutku u vojnom objektu i oduzima im mobilne telefone.

Vojna policija ima detaljan plan objekta koji kontroliše, a od zaposlenih se očekuje da im dostave ključeve svih prostorija.

Za nekoliko objekata oni koji su se zatekli u skladištu nisu imali ključeve, tako da su vrata razvaljena.

Pretres je trajao gotovo dva sata. Osim krša i loma, memle i paučine, niko nije pronađen.

U neposrednoj blizini nalazi se i potpuno zapušten vojni objekat, za koji je takođe bila predviđena kontrola. U gotovo trulim drvenim hangarima, zaraslim u šiblje, vojnici nisu ništa pronašli.

Ovo je samo jedna od mnogih kotrola koje se bar dva puta nedeljno sprovode. Ipak, javnosti nije poznato da su ikada pronađene bilo kakve nepravilnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.