B92 privom protiv članova Naši

Izvor: RTS, 16.Jan.2013, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"B92" privom protiv članova "Naši"

Protiv članova organizacije "Naši", Televizija "B92" podnela krivičnu prijavu zbog poziva na linč neistomišljenika i drugih krivičnih dela.

Televizija B92 saopštava da je podnela krivičnu prijavu protiv članova organizacije "Naši" zbog poziva na linč neistomišljenika i drugih krivičnih dela.

Ta televizija od Tužilaštva zahteva da pokrene postupak protiv te organizacije zbog kršenja zakona i Ustava, objavljivanjem spiskova osoba i organizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužujući ih za saradnju sa stranim obaveštajnim službama i pozivanje na obračun.

Pripadnike udruženja "Naši" RTV B92 tereti za povredu ravnopravnosti, nasilničko ponašanje, uskraćivanje prava na slobodu izražavanja i udruživanja, rasnu i drugu diskriminaciju, objavljeno je na sajtu te televizije.

Slobodan Kremenjak iz advokatskog tima RTV B92 kaže da ta kuća smatra da je to veoma opasno za ostvarivanje slobode izražavanja, slobode medija i ravnopravnosti građana.

"Ovo predstavlja svojevrstan poziv na diskriminaciju, a možda čak i diskriminaciju i to na osnovu različitih političkih ubeđenja", naglašava Kremenjak iz advokatskog tima B92.

U Aranđelovcu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije, osvanuli su plakati sa spiskovima "antisrpskih medija i nevladinih organizcija finansiranih od zapanih obaveštajnih službi".

Na spisku se nalaze listovi Blic, Danas, Vreme, Republika, B92, Peščanik, NUNS, Fond za humanitarno pravo, Žene u crnom, Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava.

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Fondacija Egzit, Autonomni ženski centar, Rekonstrukcija ženski fond, Beogradski centar za ljudska prava, Amnesti internešnal, Građanska inicijativa, Kvirija Centar, Gej strejt Alijansa i Dokukino, takođe se nalaze na spisku organizacije "Naši".

Iz Republičkog javnog tužilaštva juče je saopšteno da je Tužilaštvo ranije pokrenulo predmet u vezi sa delovanjem organizacije SNP "Naši" i da ne isključuje mogućnost da zbog novih okolnosti ono ponovo pokrene inicijativu za zabranu tog pokreta.

Tužilaštvo je izdalo nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova da se izvrši prikupljanje potrebnih informacija u vezi sa tim predmetom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TV "B92" prijavom protiv članova "Naši"

Izvor: RTS, 16.Jan.2013

Protiv članova organizacije "Naši", Televizija "B92" podnela krivičnu prijavu zbog poziva na linč neistomišljenika i drugih krivičnih dela...Televizija B92 saopštava da je podnela krivičnu prijavu protiv članova organizacije "Naši" zbog poziva na linč neistomišljenika i drugih krivičnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.