Izvor: B92, 07.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B. MATIC: OTETI VOJNIK KAO DA IMA CEV UPERENU U SLEPOCNICU

Clan koordinacionog tela za Jug Srbije Biserka Matic ocenilo je da izjava vojnika Sase Bulatovica, koga su albanski ekstremisti oteli 21. marta, predstavlja medijski rat i ima cistu politicku konotaciju. Maticeva smatra da je izjava vojnika iznudjena jer, kako kaze, ne moze se verovati da on zivi u blagostanju i da se zahvaljuje naoruzanim Albancima na gostoprimstvu. "On kao da ima uperenu cev u selepoocnicu, govori ono sto OVK voli da cuje i na sta su ga nagovorili", rekla je Biserka Matic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za B92.

Izjava ima cistu politicku konotaciju, podrivacku u odnosu na Crnu Goru. Znamo da je taj kidnapovani vojnik u stvari covek iz Crne Gore. Ta izjava nije ni malo realna. Taj covek kao da ne zeli da izadje iz zatvora. U to niko razuman i normalan nece da poveruje. On kaze: &meni je ovde dobro, daju mi da jedem i pijem, daju mi lekove'. Zbog cega mu daju lekove? Nadam se da ce OVK da se mane vise takvih trikova i pravljenja tragedije ljudima koje drze po robijasnicama, kidnapovanja, ubijanja. Tom izjavom bi trebalo da se pozabavi medjunarodna zajednica koja jos nije u stanju da progleda i vidi o cemu je tu rec', rekla je Biserka Matic za Radio B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.