B.B. King se vraća delti Misisipija

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B.B. King se vraća delti Misisipija

Legendarni bluz gitarista B.B. King biće sahranjen u subotu 30. maja u muzeju posvećenom njegovom životu u Indijanoli, malom gradu u delti Misisipija gde je njegova karijera i počela pre više od 60 godina.

Pogrebna procesija krenuće sa aerodroma u Memfisu odakle će njegovo telo iduće srede biti preneto u Hendi Park u Memfisu gde je King stekao slavu, a potom će Rutom 61 - često nazivanom "autoputem bluza" - biti prenet do Indijanole.

Mimohod pored tela biće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << organizovan 29. maja u B.B. King muzeju u Indijanoli dok će služba biti organizovana dan kasnije u obližnjoj baptističkoj crkvi Bel grouv a privatna sahrana u muzeju te večeri.

Dobitnik 15 Gremija i član Rokenrol dvorane slavnih B.B. King je rođen kao Rajli B. King u porodici nadničara 32 kilometra od Indijanole u malenoj zajednici Delte po imenu Berkler 16. septembra 1925.

Posle razlaza roditelja, odgajila ga je baka u obližnjoj varošici Kilmajkl. Preselio se u Inijanolu kada je imao 17 godina i mladost je proveo tu vozeći traktor na plantaži i svirajući gospel i bluz u crkvama, klubovima, na ulicama i radiju pre nego što se preselio u Memfis 1948.

King je imao kuću u Las Vegasu gde je preminuo 14. maja u 89. godini ali je veći deo života proveo na turneji. Svake godine od 1980. svirao je u Indijanoli koji je smatrao svojim rodnim gradom.

Bio je jedan od najboljih gitarista svih vremena i izvršio je ogroman uticaj na generacije bluz i rok muzičara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

B.B. King se vraća delti Misisipija

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2015

GRINVUD - Legendarni bluz gitarista B.B. King biće sahranjen u subotu, 30. maja, u muzeju posvećenom njegovom životu u Indijanoli, malom gradu u delti Misisipija, gdje je njegova karijera i počela prije više od 60 godina...Pogrebna procesija krenuće sa aerodroma u Memfisu, odakle će njegovo tijelo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.