Ažurirana optužnica protiv albanskog lobiste: Pripremao zaveru kao strani agent

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 23:12

Ažurirana optužnica protiv albanskog lobiste: Pripremao zaveru kao strani agent

Američki senator Bob Menendez biće optužen po novim optužbama da je pripremao zaveru da deluje kao strani agent za egipatsku vladu.

To se navodi u sudskom dokumentu objavljenom danas.

On će se sa ovim optužbama suočiti na saslušanju 18. oktobra na Federalnom sudu u Njujorku, prenosi Rojters.

Savezno tužilaštvo objavilo je ažuriranu optužnicu u kojoj se dodaje optužba za zaveru, uz navode da je Menendez, koji je poznat i kao veliki albanski lobista, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskoristio svoj položaj u Senatu da radi u korist vlade Egipta, a da se nije registrovao kao strani agent.

Tačnije, on se tereti da je sa suprugom Nadin i biznismenom Vaelom Hanom "obećao da će preduzeti niz radnji u ime Egipta, uključujući i u ime egipatskih vojnih i obaveštajnih zvaničnika", a da su njegova supruga i Hana "saopštavali zahteve i direktive egipatskih zvaničnika" senatoru, preneo je ranije danas portal Politiko.

U ažuriranoj optužnici protiv senatora Boba Menendeza jedan od dokaza je i fotografija na kojoj se vidi bivši predsednik Odbora za spoljne poslove sa suprugom i egipatskim vojnim zvaničnicima u njegovoj kancelariji u Vašingtonu 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.