Azerbejdžan nastavlja operaciju u Karabahu; Jermenska vojska da položi oružje VIDEO

Izvor: B92, 20.Sep.2023, 09:46

Azerbejdžan nastavlja operaciju u Karabahu; Jermenska vojska da položi oružje VIDEO

Azerbejdžan je morao da pokrene antiterorističke mere lokalnog karaktera u regionu kako bi sprečio nove provokacije, rekao je predsednik te zemlje.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da uspešno nastavlja antiterorističku operaciju u Nagorno-Karabahu, dok je predsednik zemlje Ilham Alijev rekao da će operacija biti obustavljena nakon što jermenske snage polože oružje.

"Neutralisani su borbeni položaji, vojna vozila, artiljerijski i raketno-protivvazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistemi, stanice za elektronsko ratovanje i druga vojna sredstva koja pripadaju formacijama Oružanih snaga Jermenije", saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Vojni resor je istovremeno demantovao informacije koje su se pojavile na jermenskim nalozima na društvenim mrežama da Oružane snage republike koriste udarne dronove tokom operacije.

U međuvremenu, predsednik zemlje Ilham Alijev je tokom telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom poručio da će Baku obustaviti operaciju ukoliko jermenski vojnici polože oružje, saopštila je pres-služba predsednika.

Alijev je istakao da je Azerbejdžan morao da pokrene antiterorističke mere lokalnog karaktera u regionu kako bi sprečio nove provokacije Jermenije u Nagorno-Karabahu i dodao da se tokom operacije onesposobljavaju vojni ciljevi, te da meta granatiranja nije civilno stanovništvo, ni infrastrukturni objekti.

Oglasio se i ministar spoljnih poslova Jermenije Ararat Mirzojan, koji je tokom sastanka sa aktuelnim predsednikom OEBS-a, ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem u Njujorku, pozvao da se hitno pokrenu mehanizmi OEBS-a kako bi se zaustavio sukob u Nagorno-Karabahu.

Podsetimo, Azerbejdžan je pokrenuo "antiterorističku operaciju" lokalnog karaktera u Nagorno-Karabahu radi uspostavljanja ustavnog poretka, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Kako su naveli, te mere su preduzete zbog sistematskog granatiranja koje sprovode Oružane snage Jermenije, kao i zbog nastavka miniranja teritorije.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Azerbejdžan nastavlja operaciju: Alijev traži da Jermeni polože oružje

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2023

STEPANAKERT - Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da uspješno nastavlja antiterorističku operaciju u Nagorno-Karabahu, dok je predsjednik zemlje Ilham Alijev rekao da će operacija biti obustavljena nakon što jermenske snage polože oružje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.