Azerbejdžan gradi hipermoderni hotel u obliku polumeseca

Izvor: Blic, 19.Nov.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azerbejdžan gradi hipermoderni hotel u obliku polumeseca

Procvetali Azerbejdžan gradi kule od plamena i svemirske hotele, a sve u naporima ne bi li Dubaiju ukrao krunu arhitektonske životinje savremenog sveta.

Ranije poznat kao "Crni grad" zbog naftnih zagađenja, glavni grad Baku se sada obogatio na prirodnim resursima i radiće na transformisanju srednjovekovnih kuća i stanova iz sovjetskog doba.

Grad je postao prepun upadljivih objekata, počevši od TV tornja pa sve do kompletne "Plamen kule".

Javni planirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << projekti preimenovaće ovaj glavni grad u "Beli grad", sa više puteva, parkova, poboljšaće se snabdevanje vodom i internet veze, a sledeći zapanjujući projekat je hotel "Crescent". 33 sprata dole je polumesec na obalama Kaspijskog mora. Hotel bi trebalo da bude završen do 2015. godine, a sestrinski projekat će se zvati "Full Moon Hotel".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.