Azerbejdžan: Jermeni nastavljaju napade - artiljerijom na sela

Izvor: B92, 04.Nov.2020, 19:27

Azerbejdžan: Jermeni nastavljaju napade - artiljerijom na sela

Iz Ambasade Azerbejdžana u Beogradu tvrde da jermenske snage nastavljaju da napadaju u različitim pravcima.

Kažu da napadaju i gradove na teritoriji Azerbejdžana, koji nisu deo Nagorno-Karabaha.

Tokom prethodne noći iz pokrajine Berd u Jermeniji pucalo se na pogranične regije Azerbejdžana - Tovuz i Agstafu, saopštila je Ambasada.

"Oko 8 jutros oružane snage Jermenije ispalile su artiljerijsku vatru na sela Husanli i Gazian u regiji Tartar, kao i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sela Hadžilar, Garakanli i Bojat u regiji Agdžabadi. Kasnije je Jermenija nastavila granatiranje sela u regionu Agdam", dodaje se u današnjem saopštenju Ambasade.

Specijalni mobilni operativni timovi azerbejdžanske Nacionalne agencije za uklanjanje mina (ANAMA) 3. novembra pronašli su dve artiljerijske mine u blizini sela Sahlabad u regiji Tartar i neutralizovale ih na licu mesta, tvrdi Ambasada.

Od 27. septembra jermenske oružane snage sistematski su gađale civile, privatne kuće i objekte u Azerbejdžanu, od čega je poginuo 91 civil, piše u saopštenju.

"Tim činom Jermenija je prekršila obaveze iz međunarodnog humanitarnog prava, uključujući i Ženevsku konvenciju iz 1949. godine, a prekršila je i sporazum o prekidu vatre 10, 18. i 26. oktobra", navodi se u saopštenju.

Ukupno je, tvrde u Ambasadi Azerbejdžana u Beogradu, do 31. oktobra ubijen 91 civil, uključujući decu, žene i starije ljude, dok je 405 civila hospitalizovano zbog ranjavanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasada Azerbejdžana: Jermenske snage nastavljaju napade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2020

Ambasada Azerbejdžana u Beogradu tvrdi da jermenske snage nastavljaju da napadaju u različitim pravcima, uključujući gradove na teritoriji Azerbejdžana, koji nisu deo Nagorno-Karabaha...Tokom prethodne noći iz pokrajine Berd u Jermeniji pucalo se na pogranične regije Azerbejdžana - Tovuz i Agstafu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.