Avionu ispao kofer; Pao je na korv kuće. U njemu iznenađenje, a pilot vozio bogate FOTO

Izvor: B92, 16.Jul.2021, 08:46

Avionu "ispao" kofer; Pao je na korv kuće. U njemu "iznenađenje", a pilot vozio bogate FOTO

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Sardiniji, kada je mali avion ispustio kofer koji je potom pao na krov kuće. U njemu je bilo 8,5 čistog kokaina.

Zaprepašteni vlasnici kuće čuli su glasan udarac i odmah su pozvali policiju koja je na krovu pronašla kofer sa kokainom. Kokain je zapravo trebalo da padne na drugom mestu, odnosno na tlo u Baratili San Pjetru, gradu od oko 1.200 stanovnika na Sardiniji, gde je trebalo da ga dočekaju krijumčari droge.

Incident >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se dogodio 28. marta je naravno završio u svim italijanskim novinama, a jedan od naslova glasio je "Na Sardiniji pada kiša kokaina".

Odmah je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem tek u utorak, kada je priveden pilot aviona. Takođe istraga je utvrdila da je avion poleteo s malog aerodroma u Rimu. Nestao je s radara nekoliko minuta pre nego što je kofer pao jer je leteo na maloj visini.

"Analiza GPS-a smeštenog u avionu potvrdila je da je tokom tih 20 minuta avion izveo nekoliko krugova iznad mesta gde je otkriven kofer", rekla je policija.

Uz pomoć izjava svedoka osoblja aerodroma i evidencije o punjenju gorivom, policija je uspela da identifikuje pilota kao Frančeska Riza (28) iz Rima. On je radio kao pilot mađarske kompanije i leteo je za brojne bogate ljude kad je uhapšen na aerdromu Kaglari Elmas nakon što je sleteo iz Nemačke.

Policija još uvek traga za ljudima koji su trebali uhvatiti pošiljku droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.