Avion udario u stenu, poginulo 77 osoba!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion udario u stenu, poginulo 77 osoba!

Do udesa je došlo zbog loših vremenskih uslova izazvanih obilnim padavinama i vetrovima koji su zahvatili region

ALŽIR - Tragedija.

Čak 73 putnika - vojnika i članova njihovih porodica, među kojima je mnogo žena i dece, kao i četiri člana posade, poginuli su u utorak kada se na istoku Alžira srušio vojni avion. Užasnu nesreću preživela je jedna osoba, koja je teško povređena i zbrinuta je u vojnoj bolnici.

Letelica tipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << „C-130 Herkules“ letela je iz vojne baze u gradu Tamanraset na jugu zemlje za grad Konstantin, a srušila se usled loših vremenskih uslova na oko 380 kilometara istočno od Alžira, prestonice istoimene države.

Nesreća se dogodila u planinskoj oblasti provincije Um El Buagi, a uzrok bi, prema prelimiranim podacima, mogli biti loši vremenski uslovi - slaba vidljivost u kombinaciji sa obilnim snežnim padavinama i jakim vetrovima koji su zahvatili region poslednjih dana.

Prema izjavama svedoka, avion je jednim krajem udario u planinu, a potom se srušio i raspao na tri dela.

Navodno, nesreća se dogodila kada je avion počeo da se spušta ka Konstantinu i kada je izgubio vezu sa kontrolnim tornjem.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.