Avion Er Srbije poleteo sa aerodroma u Tel Avivu: Evakuisana 132 srpska državljanina

Izvor: B92, 08.Okt.2023, 19:09

Avion Er Srbije poleteo sa aerodroma u Tel Avivu: Evakuisana 132 srpska državljanina

Avion Er Srbije sa našim državljanima poleteo je iz Tel Aviva nešto pre 23 sata po srednjeevropskom vremenu.

Time se završila drama za 132 putnika koji su se našli u avionu, a koji su prethodno bili "zatočeni" na aerodromu.

Njih je na put kući ispratio konzul Srbije u Izraelu Dušan Vujović.

Vujović se zahvalio svim prisutnima na saradnji, kao i Vladi Srbije, Ministarstvu spoljnih poslova i predsedniku Aleksandru Vučiću na organizaciji ove evakuacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao da se letovi nastavljaju tokom cele nedelje i da će se evakuacija srpskih državljana nastaviti.

M. S. navijač Partizana iz Niša rekao je za Kurir da su Srbi srećni što će konačno da se vrate u Srbiju.

"Svima je laknulo nakon što je avion Er Srbije stigao po njih, jedva čekaju da polete i stignu u Srbiju", rekao je M. S. za Kurir.

Kako je Kurir ranije objavio, veliki broj Srba, među kojima su hodočasnici i deca, ostao je zarobljen na aerodromu u tel Avivu jer su im juče otkazani letovi.

Sinoć je došlo do napada u blizini aerodroma pa su, neki od njih morali da legnu na pod i štite se telima dok ne prođe opasnost, s obzirom da su se u tom trenutku našli ispred terminala.

Podsetimo, u Izraelu su nastavljeni masovni udari sa obe strane. Izraelske snage granatirale su grad Gazu i palestinsku teritoriju pod kontrolom Hamasa, dok su na udaru Hamasa bili južni i centralni delovi Izraela.

Prema poslednjim informacijama, Izrael je saopštio da je poginulo više od 700 stanovnika, dok je ranjeno više od 2.100 ljudi.

Palestinski zvaničnici, sa druge strane, navode da je poginulo 370 Palestinaca, a ranjeno nešto malo više od 2.200 njih.

Lakše povređen jedan državljanin Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AVION KOMPANIJE "ER SRBIJA" KRENUO KA TEL AVIVU Oko 110 državljana Srbije će sleteti večeras u Beograd

Izvor: Blic, 08.Okt.2023

Avion kompanije "Er Srbija" krenuo je iz Beograda ka Tel Avivu, odakle bi trebalo da poleti večeras u 22.40 nazad za Beograd sa oko 110 državljana Srbije koji treba da budu evakuisani iz ratom zahvaćenog Izraela. Iz ove kompanije su rekli da bi od sutra trebalo da krenu i redovni letovi na relaciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.