Avganistanka se porodila na stanici na severu Kosova

Izvor: B92, 11.Feb.2017, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistanka se porodila na stanici na severu Kosova

Izbeglica iz Avganistana Nuris Nazami porodila se na autobuskom stajalištu u selu Vračevo kod Leposavića na severu Kosova.

Odatle je prebačena u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu.

"U improvizovanom autobuskom stajalištu, prekrivenom dotrajalim daskama, Avganistanka je rodila devojčicu Nurie", rekli su agenciji Beta meštani tog sela.

Meštani su pozvali policiju i lekare Doma zdravlja iz Leposavića, odakle su nakon ukazane pomoći majka i beba prebačene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Odeljenje ginekologije u mitrovački klinički centar.

Prema rečima ginekologa Nebojše Belovića tačno vreme porođaja nije poznato, a vrlo teško je dobiti i ostale informacije jer majka ne govori engleski, a otac vrlo loše.

Porodica Nazami pre desetak dana stigla je na Kosovo. Nekoliko dana pre porođaja Nuris su pregledali u Prizrenu i konstatovali da je trudnoća uredna.

Zdravstveno osoblje kliničkog centa u Kosovskoj Mitrovici vodi brigu o celoj porodici izbegloj iz Avganistana, obezbedili su im hranu i odeću, jer je ona u kojoj su bili i tanka i pocepana. Sa Nuris su na put krenuli i njen brat i sestra.

Meštanin sela Vračevo Ninoslav Bošnjović koji je među prvima pritekao u pomoć Nuris rekao je da su u tom selu kod Leposavića u poslednje vreme primetne grupe migranata koji spavaju u napuštenim kućama čekajući priliku da pređu u centralnu Srbiju i odatle nastave put ka zemljama zapadne Evrope.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.