Avganistan, talibani ubili 19 vojnika

Izvor: RTS, 23.Feb.2014, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan, talibani ubili 19 vojnika

Talibani su na istoku Avganistana ubili 19 vojnika, a sedam vojnika se vode kao nestalo. Stotine stranih i avganistanskih pobunjenika učestvovalo u napadu, kažu zvaničnici.

U napadu talibanskih pobunjenika na jedan kontrolni punkt na istoku Avganistana ubijeno je 19 vojnika, dok se sedam vojnika vode kao nestali, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Portparol Ministarstva odbrane Avganistana, general Mohamad Zahir Azimi, rekao je da su "stotine" stranih i avganistanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobunjenika učestvovale u napadu koji se rano ujutru dogodio u oblasti Gazi Abad, u provinciji Kunar.

Azimi je naveo da je ubijeno 19 vojnika, a da su dvojica ranjeni u okršaju između pobunjenika i vojske, koji je trajao četiri sata.

Po njegovim rečima, vojna podrška koja se uputila kako bi pomogla u operaciji bila je na meti bombaša samoubice, ali nije bilo žrtava među pripadnicima vojske.

Abdul Gani Musamem, portparol guvernera provincije Kunar, rekao je da je sedam vojnika nestalo tokom napada. Ostalo je nejasno da li su oni kidnapovani ili su pobegli.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad u saopštenju upućenom putem elektronske pošte, navodeći da je jedan od njihovih boraca ubijen, a da su dvojica ranjeni.

Talibani su povećali broj napada poslednjih meseci, pokušavajući da ostvare prednost uoči povlačenja međunarodnih trupa iz Avganistana krajem 2014. godine.

Broj žrtava među pripadnicima avganistanskih snaga značajno je porastao otkako je avganistanska vojska preuzela vođstvo u ratu protiv talibana.

Od početka 2014. godine ubijena su 84 avganistanska vojnika, a današnji napad bio je pojedinačni napad sa najvećim brojem žrtava u proteklih godinu dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.