Avganistan proglasio privremeno primirje sa Talibanima tokom Bajrama

Izvor: Danas, 08.Jun.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan proglasio privremeno primirje sa Talibanima tokom Bajrama

EPAAvganistanske trupe će nastaviti da se bore protiv Islamske države i drugih militantnih grupa Avganistanska vlada je proglasila privremeno primirje sa Talibanima, ali je najavila nastavak borbi protiv drugih militantnih grupa i ekstremista. Predsednik Ašraf Gani rekao je da će se privremeno primirje poklopiti sa krajem ramazana, meseca posta, koji označava praznik Bajram. Talibani još […] Članak Avganistan proglasio privremeno primirje sa Talibanima tokom Bajrama se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komandant američkih i NATO snaga u Avganistanu: Mogućnost odlučnije borbe protiv džihadista

Izvor: Blic, 08.Jun.2018

Primirje sa talibanima, koje je proglasila avganistanska Vlada, omogućiće odlučnuju borbu protiv Islamske države, izjavio je komandant američkih i NATO snaga u Avganistanu general Džon Nikolson.

Nastavak na Blic...

Talibani prihvatili primirje za ramazan, prvi put od 2001.

Izvor: N1 televizija, 09.Jun.2018, 08:51

Talibani su danas proglasili trodnevno primirje s avganistanskom vojskom na kraju ramazana, što se događa prvi put nakon 2001. i dva dana pošto je avganistanski predsednik Ašraf Gani proglasio jednostrano primirje...Talibani su u saopštenju ipak dodali da će nastaviti delovanje protiv stranih "okupatorskih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.