Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Više od 50 mrtvih u sukobima talibana

Najmanje 50 osoba je poginulo za dva dana u žestokim borbama medju frakcijama talibanskih pobunjenika na jugoistoku Avganistana, a sukobi i dalje traju, saopštile su avganistanske lokalne vlasti.

Sukobi se vode izmedju talibana lojalnih vodji mulahu Ahtaru Mansuru, zvaničnom nasledniku mulaha Omara, i onih koji su lojalni disidentskom vodji Muhamedu Rasulu, javile su svetske agencije.

"Sukobi izmedju talibanskih frakcija počeli su u subotu i danas su nastavljeni", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je lokalni zvaničnik Gul Sejal i dodao da je prema poslednjim saznjanima poginulo više od 50 ljudi u oba tabora.

I jedan i drugi tabor talibana smatra da ima pravo vodjstva.

Borbe se vode u avganistanskim provincijama Zabul i Džavad Vaziri.

Lokalne vlasti su navele da su se talibani pridružili drugim pobunjenicima, kao što je Islamski pokret Uzbekistana i da se šire po severu Avganistana u cilju ubacivanja u države centralne Azije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 50 mrtvih u sukobima talibana u Avganistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015

Najmanje 50 osoba je poginulo za dva dana u žestokim borbama medju frakcijama talibanskih pobunjenika na jugoistoku Avganistana, a sukobi i dalje traju, saopštile su avganistanske lokalne vlasti...Sukobi se vode izmedju talibana lojalnih vodji mulahu Ahtaru Mansuru, zvaničnom nasledniku mulaha Omara,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.