Avaz: File zapretio sankcijama prema BiH

Izvor: Blic, 01.Okt.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Avaz": File zapretio sankcijama prema BiH

Brisel - Evropski komesar za proširenje Štefan File zapretio je danas političkim liderima BiH, na sastanku u Briselu, da će Savet Evrope doneti oštru deklaraciju ukoliko oni ne postignu dogovor o najvažnijim pitanjima u državi, pišu sarajevski mediji.

Prema pisanju "Dnevnog avaza", File je najavio ukidanje IPA fondova, čak i onih odobrenih za ovu godinu u visini od 17 miliona evra, kao i niz drugih sankcija ukoliko lideri političkih stranaka u BiH ne ponude rešenje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sprovođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu „Sejdić-Finci“, mehanizma za koordinaciju sa EU i protokol za IPA fondove za period od 2014. do 2020.

Sastanku u Briselu prisustvuju predstavnici SDA, SDP-a, SBB-a, SNSD-a, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 te SDS-a Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Mirsad Đonlagić, Milorad Dodik, Dragan Čović, Martin Raguž, Mladen Bosić, predsedavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda i entitetski premijeri Nermin Nikšić i Željka Cvijanović.

Sastanku prisuštvuju i predstavnici Saveta Evrope i Venecijanske komisije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Avaz": File zapretio sankcijama prema BiH

Izvor: Akter, 01.Okt.2013

Evropski komesar za proširenje Štefan File zapretio političkim liderima BiH da postignu dogovor o najvažnijim pitanjima u državi, pišu sarajevski mediji

Nastavak na Akter...

I File zapretio sankcijama prema BiH

Izvor: Mondo, 01.Okt.2013

Evropski komesar za proširenje Štefan File zapretio je političkim liderima BiH, na sastanku u Briselu, da će Savet..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.