Avaz: Babo podigao tri miliona evra

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avaz: Babo podigao tri miliona evra

Fikret Abdić Babo, nekadašnji direktor "Agrokomerca" iz Velike Kladuše, uspeo je da se dokopa oko tri miliona evra koji su bili na računu te kompanije u jednoj banci u Beču.

Nekadašnji direktor "Agrokomerca" iz Velike Kladuše Fikret Abdić Babo, koji je u Hrvatskoj pravosnažno osuđen za ratne zločine, uspeo je da se dokopa oko tri miliona evra koji su bili na računu te kompanije u jednoj banci u Beču, piše sarajevski Dnevni avaz.

Prema tvrdnjama lista, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodno se radi o više od šest miliona konvertibilnih maraka (više od tri miliona evra) sredstava sa posebnog računa kompanije koje su austrijske vlasti zamrzle 1995. godine na zahtev vlasti Bosne i Hercegovine.

Direktor Agencije za privatizaciju Federacije BiH Šuhret Fazlić potvrdio je da poseduje informacije da je "Agrokomercov" račun u Beču ispražnjen i da je u toku istraga kako bi se utvrdilo što se tačno dogodilo. 

On je ocenio da se očigledno radi o propustu vlasti BiH, precizirajući da niko nije reagovao kada se Abdić i u Hrvatskoj "dočepao" vredne imovine "Agrokomerca", koju država sada zbog zastarevanja ne može da vrati.

Fikret Abdić je pre rata bio direktor "Agrokomerca", a u toku rata je pod njegovim vođstvom osnovana Autonomna oblast Zapadna Bosna čiji su se pripadnici sukobili s Muslimanima u Cazinskoj krajini. On je posle propasti AO Zapadna Bosna pobegao u Hrvatsku, gde mu je posle rata suđeno za ratne zločine.

U Hrvatskoj je osuđen na 15 godina zatvora, a u martu 2012. godine pušten je na slobodu nakon što je izdržao dve trećine kazne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

3 MILIONA EVRA: Fikret Abdić ispraznio Agrokomercov račun u Beču

Izvor: Kurir, 20.Avg.2013

Na svoj šifrovani račun prebacio sredstva sa posebnog računa koji su austrijske vlasti zamrznule 1995. na zahtev vlasti BiH..SARAJEVO - Nekadašnji čelnik velikokladuškog "Agrokomerca" Fikret Abdić, koji je u Hrvatskoj izdržao kaznu za ratne zločine, uspeo je da se dokopa oko tri miliona evra...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.