Izvor: B92, 29.Okt.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Avala" neće biti preuzeta

Beograd -- U televiziji "Avala" demantuju da je potpisan bilo kakav ugovor sa RTL-om i tvrde da neće biti prodaje većinskog dela akcija, piše Politika.

Iako su pojedini mediji objavili da je nemačka medijska kuća RTL za 42 miliona evra kupila 49 odsto vlasništva televizije "Avala", u ovoj televiziji sa nacionalnom dozvolom odgovaraju da je tačno da će jedan deo televizije biti prodat, ali da se još se ne zna ni kome, niti u kom procentu.

"Trenutno su u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovori i sa RTL-om, ali i sa drugim zainteresovanim stranama, ali bilo kakav ugovor o preuzimanju, prodaji ili bilo čemu sličnom nije potpisan”, kaže Mila Gutović, pi-ar menadžer TV "Avala”.

U medijskim spekulacijama na ovu temu uveliko se pominje novi gazda televizije, što nagoveštava da će se na prodaji naći većinski paket akcija.

Međutim, Gutovićeva kaže da "u svakom slučaju neće biti reč o većinskom vlasništvu” jer to, kao prvo, ne dozvoljava Zakon o radiodifuziji, a, kao drugo, "sadašnji akcionari nisu baš zainteresovani za prodaju svog udela”.

Većinski vlasnik TV "Avala” je, prema podacima Agencije za privredne registre, Danko Đunić sa udelom od 45,65 odsto, "Tehnoprogres” sa 30,68 odsto, "Medijaplus” sa 14, 94 odsto, dok Željko Mitrović, vlasnik RTV "Pink”, poseduje 4,95 odsto vlasništva ove televizije.

Iako je vlasnik drugog medija takođe s nacionalnim pokrivanjem, Mitrović je početkom ove godine objasnio da je suvlasnički udeo u TV "Avala” kupio kao fizičko lice i bez preteranih ambicija, u želji da pomogne svom prijatelju Đuniću.

Sem pomenutih firmi, postoji još nekoliko akcionara čiji su pojedinačni udeli u vlasništvu ove televizije manji od jednog procenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.