Avala:Požar nije ugrozio ljude FOTO

Izvor: B92, 01.Maj.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avala:Požar nije ugrozio ljude FOTO

Požar koji je oko 11.20 izbio na Avali lokalizovan je i nije bilo povređenih ni ugroženih građana, rečeno je u MUP-u.

Kako su naveli, goreli su trava i granje na obronku planine, a požar je najverovatnije izbio kada se proširila vatra s roštilja koji su pravili izletnici.

"Tri ekipe vatrogasne službe su na terenu. Požar je lokalizovan. Tinja šiblje, a dim se širi sa Avale", rekli su za B92 u Vatrogasnoj službi.

"U požaru nema povređenih", izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za B92 portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je nekoliko vatrogasnih ekipa intervenisalo iz predostrožnosti, jer je veliki broj građana bio na uranku.

"Goreli su granje i trava, a požar je sad lokalizovan. Jedna ekipa još dežura za svaki slučaj", rekao je Nikodijević i apelovao na građane da budu obazrivi.

MUP je objavio saopštenje povodom požara na Avali.

"Požar koji je danas oko 11,20 časova izbio na Avali, brzom intervencijom vatrogasne ekipe je ugašen. Gorelo je posečeno granje, panjevi i trava na površini oko 300 kvadratnih metara. Osim dežurne vatrogasne ekipe, iz predostrožnosti zbog prvomajskih praznika, na lice mesta odmah su upućena još dva vatrogasna vozila. Povređenih nema, niti ugroženih građana", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Međunarodni praznik rada 1. maj se u Srbiji obeležava prvomajskim urancima u prirodi. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apelovalo je na građane da ne pale vatre nekontrolisano.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.