Autorski tekst - Gaj Rajder, Generalni direktor, Međunarodna organizacija rada

Izvor: Beta OMS, 30.Apr.2020, 16:13

Autorski tekst - Gaj Rajder, Generalni direktor, Međunarodna organizacija rada

NOVO NORMALNO? BOLJE NORMALNO!U ovo vreme pandemije COVID-19 veliki izazov za većinu nas je kako da zaštitimo sebe i svoje porodice od virusa i kako da zadržimo svoja radna mesta. Za donosioce odluka o političkim merama to znači potrebu da se izborimo sa pandemijom bez nanošenja nenadoknadive štete privredi.  Sa trenutno više od 3 miliona obolelih i 217,000 preminulih od virusa širom sveta, i očekivanim gubitkom radnih sati ekvivalentnim gubutku 305 miliona radnih mesta do polovine ove godine, ulozi nikada nisu bili ovako veliki. Vlade nastavljaju da “slušaju struku” u potrazi za najboljim rešenjima, dok u isto vreme zapostavljaju očigledne koristi od mnogo veće međunarodne saradnje u izgradnji neophodnog globalnog odgovora na globalni izazov.Ali dok bi rat protiv pandemije COVID-19 tek trebalo da dobijemo, postaje sve jasnije da će to što nas čeka posle pobede biti “novo normalno stanje” u načinu na koji će društvo biti organizovano i u načinu na koji ćemo raditi.To ne zvuči baš uveravajuće. Zato što izgleda da niko ne zna da kaže kako će to novo normalno stanje izgledati. Zato što će po svemu sudeći to stanje zavisiti od ograničenja koje nam nameće pandemija, pre nego naše volje i izbora. I zato što smo ...

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

Novo normalno? Bolje normalno!

Izvor: Danas, 01.Maj.2020, 10:37

U ovo vreme pandemije COVID-19 veliki izazov za većinu nas je kako da zaštitimo sebe i svoje porodice od virusa i kako da zadržimo svoja radna mesta. Za donosioce odluka o političkim merama to znači potrebu da se izborimo sa pandemijom bez nanošenja nenadoknadive štete privredi.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.