Autori uništenih murala Partizanovaca: Pravićemo lepše

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autori uništenih murala Partizanovaca: Pravićemo lepše

Autori murala sa likovima znamenitih Partizanovaca na ulicama Beograda koji su uništeni tokom jedne noći, Grobarski trash romantizam (GTR) i Grupa JNA, izjavili su za N1 da će uprkos tome nastaviti da stvaraju i da će praviti nove, lepše murale.

"Čudne su okolnosti pod kojima je sve ovo urađeno. Nekoliko meseci pred gradske izbore.Znamo da ovo nisu uradili navijači Partizana, niti vatreni stariji navijači Zvezde koji imaju bilo kakav staž na tribini", naveli su oni. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Podsećaju da je zbog prekrečenih grafita stradao Demir Jukić i da ne žele da budu deo "osvetničke huškačke priče".

"Jako smo prijatno iznenađeni reakcijom javnosti, dokaz da postoji zdrav građanski glas koji ne pristaje na podlost, glupost i kretenizam. Pravićemo nove, lepše murale, izložbe, predstave, pisaćemo knjige i praviti filmove o Partizanu", navode autori.

Oni apeluju na sve navijače Partizana da, kako kažu, bes iskoriste za stvaralačku energiju usmerenu ka Partizanu, a ne za uništavanje i unižavanje stvari u vezi sa njihovim protivnikom.

"Mi ćemo stvarati, drugi neka ruše, mi ćemo ulepšavati, drugi neka ruže. Smrt fašizmu, živeo Partizan", naveli su GTR i Grupa JNA.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

PRAVIĆEMO LEPŠE: Oglasili se autori uništenih murala partizanovaca u Beogradu

Izvor: Kurir, 21.Jan.2018

Autori murala sa likovima znamenitih Partizanovaca na ulicama Beograda koji su uništeni tokom jedne noći, Grobarski treš romantizam (GTR) i Grupa JNA, izjavili su da će uprkos tome nastaviti da stvaraju i da će praviti nove, lepše murale.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.