Autoput kroz Pomoravlje u magli i snegu, apel policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 08:28

Autoput kroz Pomoravlje u magli i snegu, apel policije

Deonica autoputa Beograd - Niš, kroz Pomoravlje, iza 12 sati, bila je u jakoj snežnoj vejavici i magli, uz saobracaj srednjeg intenziteta.

Kolovozne trake su čiste ali je na njima mnogo vode. U snežnom "haosu" oko tri sat bile su i ostale ragionalne i lokalne saobraćajnice u Jagodini i Pomoravlju.

U saobraćajnoj policiji Policijske uprave u Jagodini, apeluju na vozače da "poštuju saobraćajne propise, jer kako ističu, na taj način, čuvaju svoj i živote drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učesnika u saobraćaju".

Slabije padavine donele bolju prohodnost puteva

Povremene snežne padavine i danas mogu pratiti vozače, ali slabljenje padavina i neprekidne intervencije putara donele su bolju prohodnost puteva u planinskim predelima centralne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na magistralnim putevima u ovim područjima ima mestimično raskvašenog snega na kolovozu, dok su putevi iznad 1.000 metara nadmorske visini očišćeni u punoj širini, ali je i na njima kolovoz prekiriven ugaženim snegom kojeg mestimično ima i do 10cm.

Zbog toga je saobraćaj i na ovim putevima usporen, a upotreba lanaca obavezna.

Hladan vazduh u ovim područjima stvara još jednu opasnost od proklizavanja vozila, ali često i magla tokom jutra i večeri smanjuje vidljivost i dodatno otežava vožnju, pa se vozačima savetuje oprez.

Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja:

II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica

II A-201 Sjenica - Krajnoviće - Bare - Vrbnica - državna granica sa Crnom Gorom (Kumanica)

II A-201 Vrbnica - Granica SRB/CG (Vrbnica)

II A-232 Predejane - Crna Trava

II B-439 Sastav Reka - Strezimirovci

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.