Izvor: Piplmetar.rs, 19.Maj.2023, 11:31

Automobilom je provalio kapije Vatikana, predao se u Apostolskoj palati

RTSdanas 00:41

Foto: vikipedia
Muškarac koji je upravljao automobilom prošao je pored obezbeđenja i probio kapiju Vatikana, stigavši do centralnog dvorišta Apostolske palate, nakon čega se predao policiji, saopštio je Vatikan, preneo.
Osumnjičeni je automobilom prošao kroz kapiju Svete Ane i stigao sve do dvorišta San Damasa, gde se nalazi Apostolska palata.
Dodaje se da je pripadnik švajcarske garde pucao u automobil iz pištolja.
Rojters prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da je za volanom automobil bio mužarac od 40 godina i da je bio u „nestabilnom psihičkom stanju“, te da nije prilazio zgradi na drugoj strani dvorišta u kojoj živi papa.
U saopštenju se navodi da je mužarac prvo pokušao da uđe kroz kapiju kroz koju se ulazi na teritoriju Vatikana, ali ga je Švajcarska garda vratila.
Čovek je tada napravio pun krug sa automobilom, srušio se i probao kapiju, kao i još jedan kontrolni punkt blizu zadnjeg dela bazilike Svetog Petra.
Policajac je ispalio hitac i pogodio prednji branik automobila. Čovek je nastavio da juri napred i stigao do dvorišta San Damasa, dela Apostolske palate u kojoj su živele prethodne pape i gde Frana još uvek održava zvanične sastanke.
Kako se ističe, on je uhapšen u dvorištu i smešten u ćeliju u malom vatikanskom zatvoru, gde su ga pregledali lekari.
Pratite nas na našem Fejsbuk i instagram stranici, ali i na Tvitter red. Prijavi se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane savesti
Najnoviji
Svet


DetaljnijeIzvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.