Autobus izgoreo za nekoliko minuta

Izvor: Blic, 16.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus izgoreo za nekoliko minuta

Autobus privatnog prevoznika „Košava prevoz" na liniji 25 zapalio se juče, oko 16.40 časova, u Višnjičkoj ulici. Vozilo je u potpunosti uništeno, ali, srećom, nije bilo povređenih. Oko 20 putnika su, zahvaljujući predostrožnosti vozača Dejana Pavlovića, izašli nekoliko minuta pre požara.

Autobus je sa okretnice na Karaburmi krenuo nepunih deset minuta pre izbijanja požara, a od vatre koja je bukvalno „progutala" vozilo putnike je spasio vozač pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na vreme osetio da nešto nije u redu.

-Kad sam bio na semaforu na uglu Vojvode Micka i Višnjičke ulice ugasili su mi se farovi i osetio sam jak miris paljevine. Pretpostavio sam da nešto sa osiguračima ne valja. Hteo sam odmah da stanem, ali nisam mogao pošto je bila raskrnica. Zaustavio sam se oko 100 metara dalje i rekao putnicima da izađu napolje. Neki su, čak, i negodovali, ali su, ipak, poslušali - priča šta je prethodilo požaru vozač Dejan Pavlović.

Pošto su putnici napustili autobus Pavlović je pozvao gazdu i rekao mu šta se događa.

- On mi je savetovao da otvorim haubu i počupam instalacije. Pokušao sam to da izvedem, ali je autobus tad već počeo da gori. Za neverovatno kratko vreme se pojavio veliki plamen i veoma brzo je počeo da se širi. Tada sam pozvao vatrogasce - nastavlja priču vozač.

Vatrogasci su sa dva vozila stigli za manje od deset, a požar lokalazovali za svega 15 minuta. To je, ipak, bilo isuviše kasno da bi se spasio autobus. Za svega nekoliko minuta plamena stihija je zahvatila celo vozilo i pretvorila ga u veliku vatrenu buhtinju. Šoferšajbna je bila bukvalno otopljena. Od nekad belog autobusa, ostalo je samo nekoliko crnih metalnih rukodržača, volan i nešto što je podsećalo na sedeća mesta. Ova nesreća izazvala je i manji zastoj u saobraćaju.

Vozila redovno na pregledu

Drago Tošić, predsednik udruženja privatnih prevoznka „Beobus", u okviru koga i funkcioniše „Košava prevoz" kaže da su sva njihova vozila prošla potrebne preglede.

- Naša vozila na šest meseci idu na servisiranje i stara su tek oko dve godine. Na tom autobusu sve do ove nesreće nije bio prijavljen nikakav kvar, a uzrocima požara ćemo više znati danas - kaže Tošić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.