Auto-banda u sredu pred tužilaštvom

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 20:54

Auto-banda u sredu pred tužilaštvom

Osumnjičeni za krađe automobila u Beogradu, koje su rasklapali u Čačku radi preprodaje delova sutra će biti saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon što bude saslušao osumnjičene dežurni zamenik javnog tužioca odlučiće da li će tražiti od suda da im odredi pritvor, rečeno je večeras Tanjugu u tužilaštvu.

Osumnjičeni N.R. (39), M.K. (43), N.J. (29) iz Beograda i M.N. (38) i Z.B.(20) iz Čačka, uhapšeni su danas po nalogu Prvog osnovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa policijskijskim službenicima UKP-a, zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo teška krađa.

Tužilastvo je saopštilo da se oni sumnjičeni da su od oktobra 2019. godine do marta ove godine, u više navrata na teritoriji Beograda, krali automobile novije generacije - Golf 7, Škodu oktaviju i dr., a potom su ista odvozili u iznajmljene garaže, te ih prevozili u Čačak, gde su vozila rasturali u delove i dalje prodavali.

Policijski službenici su prilikom pretresanja, kod osumnjičenih pronašli više delova prethodno oduzetih vozila i to šasije, motore, sedišta, kodove, ključeve i dr., kao i alat podesan za obijanje vozila.

Takođe, prilikom pretresa, policijski službenici oduzeli su i veću količinu opojne droge - 1,2 kg amfetamina, kao i 20.000 tableta, za koje krivično delo će krivična prijava biti podneta nadležnom javnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnoh tužilaštva koje je objavljeno na njegovom sajtu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U auto-bandi Beograd-Čačak višestruki povratnici

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 19:28

Osumnjičeni za krađe automobila u Beogradu, koje su rasklapali u Čačku radi preprodaje delova, saslušani su danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu...Nakon toga su dvojica koja su priznala delo pušteni da se brane sa slobode...Ostaloj trojici Prvi osnovni sud je na predlog tužilaštva odredio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.