Auto Bild istražuje: Kome prijaviti problem u saobraćaju?

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto Bild istražuje: Kome prijaviti problem u saobraćaju?

Teško je naći grad u kome nema nelogičnosti u saobraćaju. Beograd nikako nije izuzetak, a u aktuelnom, 114. broju Auto Bilda, ekipa magazina vam daje savete koga treba pozvati kada naiđete na problem u saobraćaju.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nije potrebno preći puno kilometara kroz Srbiju da bi se videlo kakva nam je
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

saobraćajna kultura, ali i stanje putne mreže i celokupne saobraćajne infrastrukture. Naravno, situacija nije bitno bolja ni u Beogradu. I u prestonici se dešavalo da su već duž auto-puta ulubljene ili isečene bankine, da fale putokazi ili da ne daju kompletnu informaciju vozačima. Sve u svemu, mnogo je stvari koje iritiraju i odvraćaju pažnju dok ste za volanom.

Kako to promeniti? Kome se obratiti ako želite da se neki problem u saobraćaju reši? „Auto Bild“ je pokušao da pronađe odgovor na pitanje koju službu ili državni organ je najbolje pozvati u različitim situacijama. Predstavljajući se kao obično građani zvali smo nadležne kako bi videli da li se i kako rešavaju problemi, ali i da se proverimo da li će nas nadležni "šetati" od jedne službe do druge.

Gde je ovde semafor?

Raskrsnica Ulica Skender Begove i Žorža Klemensoa na Dorćolu. Ovo mlado drvo zaklanja semafor što može da napravi velike probleme vozačima kojima ovaj deo Beograda nije baš poznat. Koga onda pozvati i ukazati na ovaj problem? Mi smo pokušali sa JP „Gradsko zelenilo“. I uspelo nam je. Naša prijava je evidentirana i dobili smo obećanje da će radnici izaći na teren i omogućiti bolju vidljivost. Važno je da znate da kada primetite opasnu situaciju u saobraćaju možete odmah pozvati policiju na broj 192. Naime, prema i dalje aktuelnom Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, članu 294 MUP naređuje upravljaču puta da preduzme mere za otklanjanje neposredne opasnosti po učesnike u saobraćaju na putu.

Celokupan članak o tome ko je za šta nadležan kada su saobraćajni problemi u pitanju možete pročitati u aktuelnom, 114. broju Auto Bilda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.