Austrijski vicekancelar Štrahe podneo ostavku posle izbijanja skandala

Izvor: Beta, 18.Maj.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski vicekancelar Štrahe podneo ostavku posle izbijanja skandala

Austrijski vicekancelar Hans-Kristijan Štrahe podneo je danas ostavku posle objave video snimka koji ga sumnjiči za pokušaj korupcije."Podneo sam kancelaru Sebastijanu Kurcu ostavku na svoju funkciju vicekancelara i on je prihvatio", izjavio je 49-ogodišnji Štrahe na konferenciji za novinare u Beču."Napravio sam grešku i ne želim da to bude pretekst za slabljenje koalicije", dodao je on.Skandal je izbio posle informacije objavljene sinoć u nemačkim medijima Zidojče cajtung i Špigel, uz odlomke tajno snimljenog videa, koji pokazuje vicekancelara Štrahea, šefa Slobodarske partije (FPO) i njegovog kolegu Johanesa Gudenusa kako na Ibici razgovaraju sa jednom ženom koja je rekla da je povezana sa uticajnim ruskim oligarhom o mogućnosti finansijske podrške u zamenu za pristup austrijskim javnim tržištima. Razgovor je vodjen pred austrijske izbore 2017. godine.Štrahe je takodje rekao i da napušta vodjstvo Slobodarske partije, na čijem je čelu od 2005. godine.On je, medjutim, izjavio da se radi o "ciljanom političkom napadu" i dodao da nije počinio nikakvu neregualrnost. On je rekao da se radi o "perfidnom" činu i naglasio da taj susret na Ibici nije imao nastavak.On je ipak priznao da je imao "tipični mačo stav izazvan alkoholom" i izvinio se svojoj supruzi, svojoj partiji i kancelaru Sebastijanu Kurcu, rekavši da se ponašao ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ostavka austrijskog vicekancelara nakon kompromitujućeg snimka

Izvor: Danas, 18.Maj.2019

Austrijski vicekancelar Hans-Kristijan Štrahe podneo je danas ostavku posle objave video snimka koji ga sumnjiči za pokušaj korupcije. Članak Ostavka austrijskog vicekancelara nakon kompromitujućeg sa snimka se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.