Austrijanci tuže Mađare zbog kupovine goriva po višoj ceni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 11:43

Austrijanci tuže Mađare zbog kupovine goriva po višoj ceni

U Austriji se, nakon odluke Mađarske da točenje goriva po subvencionisanoj ceni omogući samo vozilima sa domaćim registracijama, priprema kolektivna tužba protiv Budimpešte.

Nevladina platforma "COBIN“ pokrenula je akciju za vozače iz Austrije i EU koji su bili prinuđeni da kupe gorivo u Mađarskoj po višoj ceni od Mađara, jer to smatraju kršenjem principa o jednakom tretmanu svih građana EU.

Vozači, koji su kupili gorivo po višoj ceni u Mađarskoj, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se registruju na sajt organizacije, uz sačuvani račun, a kada se prikupi dovoljan broj, slučaj će biti predat advokatima.

Organizatori najavljuju podnošenje tužbe zbog kršenja sporazuma EU.

Predstavnici "COBIN“ su protekle subote sami proverili primenu nove mere u Mađarskoj.

Kako navode u saopštenju, na jednoj benzinskoj pumpi kompanije MOL u blizini austrijske granice postavljena je informacija za strance, prema kojoj pravo na subvencionisanu cenu goriva imaju samo vozila sa mađarskim, srpskim i slovenačkim registarskim tablicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Austrijanci tuže Mađare

Izvor: B92, 30.Maj.2022

Beč -- U Austriji se priprema kolektivna tužba protiv Budimpešte...To dolazi nakon odluke Mađarske da točenje goriva po subvencionisanoj ceni omogući samo vozilima sa domaćim registracijama...Nevladina platforma "COBIN" pokrenula je akciju za vozače iz Austrije i EU koji su bili prinuđeni da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.