Austrijance nametnute mere polako guše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 16:46

Austrijance nametnute mere polako "guše

Austrijanci restriktivne mere sve više osećaju kao opterećenje, što je pokazalo istraživanje instituta „Market“.

Broj onih koji kažu da se dobro snalaze sa ograničenjima usled epidemije virusa korona pao je sa prošlonedeljnih 47 na 38 odsto.

Što se tiče ličnog pridržavanja mera Austrijanci ih i dalje veoma striktno slede i čak je 97 odsto navelo da se pridržava mera vlade.

Navode da se zbog svakodnevnih ograničenja u kretanju sve više okreću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čišćenju, kuvanju, čitanju po internetu, ali i sređivanju stvari.

Čak 49 odsto Austrijanaca reklo je da se bavi spremanjem kuće trenutno mnogo češće nego pre epidemije.

Odmah iza toga 45 odsto je navelo da češće kuva, čisti ili „surfuje“ po internetu. Samo 18 odsto navelo je da se više bavi sportom i fitnesom nego pre.

Većina Austrijanaca je uverena da njihova država situaciju drži pod kontrolom i nepromenjena je pozitivna ocena austrijskoj vladi za upravljanje krizom.

Međutim opala je podrška merama koje preduzimaju predsednici pokrajina. Istovremeno sve više Austrijanaca, 75 odsto, smatra da će ova zdravstvena kriza ostaviti trajne i duboke posledice po privredu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.