Austrija u strahu zbog Pink Pantera

Izvor: B92, 29.Jul.2013, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija u strahu zbog Pink Pantera

Beč -- Posle bekstva pripadnika bande Pink Panter iz zatvora u Švajcarskoj, u Austriji je podignuta pripavnost policije, jer je ta banda bila aktivna i u toj zemlji.

Bekstvo iz zatvora se u Austriji opisuje kao holivudski triler, jer je Milan Poparić pobegao zahvaljujući saučesnicima koji su probili kapiju zatvora. Austrijska policija je u stanju pripravnosti, jer se i u njihovim zatvorima nalaze Pink Panteri, njih 20.

Šestoro je, sredinom juna, osuđeno na pet do devet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina zatvora zbog provala u zlatare u Beču i Salcburgu. Drugih 12 je uhapšeno nakon jedne provale u martu i u zatvoru je u Beču, a dodatna dvojica je u pritvoru u Salcburgu nakon što su osuđeni na sedam godina zatvora.

Zatvorske vlasti su u povišenom stanju pripravnosti, tvrde mediji, jer strahuju od sličnih akcija bekstva uz pomoć saučesnika.

Inače u aprilu su se u Beču sastali policajci iz 60 zemalja sveta, koji se bave kriminalnim delima Pink Pantera, kako bi izradili strategiju za delovanje protiv bande čiji su članovi sa prostora bivše Jugoslavije, pre svega iz Srbije i Crne Gore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.