Austrija odobrila izručenje Seada osumnjičenog da je ubio Nusreta Destanovića

Izvor: SandzakPress.net, 18.Apr.2024, 15:03

Austrija odobrila izručenje Seada osumnjičenog da je ubio Nusreta Destanovića

Ministarstvo pravde Austrije odobrilo je izručenje Srbiji Seada Z. (27) iz Sjenice koji je u toj zemlji uhapšen po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je ubio Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, saznaje radio Sto plus. Osumnjičeni Sead se tereti da je 8. februara naneo smrtne povrede oštrim predmetom Nusretu da bi potom, po saopštenju policije, telo ubijenog bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice, gde je dva dana kasnije pronađeno. Više tužilaštvo u Novom Pazaru tereti ga da je počinio teško ubistvo, a Viši sud mu je u odsustvu odredio pritvor. Pet dana nakon počinjenog zločina Viši sud u Novom Pazaru dao je saglasnost da se za njim raspiše međunarodna poternica, a kako je Sead 21. februara uhapšen...

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

UBIO MLADIĆA (28), PA TELO BACIO U BUNAR Austrijske vlasti izručuju Srbiji osumnjičenog za zločin u Tutinu

Izvor: Blic, 18.Apr.2024

Austrijsko ministarstvo pravde odobrilo je Srbiji izručenje Seada Z. (27) iz Sjenice. On je osumnjičen za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina. Ova odluka usledila je nakon što je Sead uhapšen u Austriji 21. februara, na osnovu međunarodne poternice izdata od strane Višeg suda u Novom Pazaru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.