Austrija: 24 tinejdžera u kombiju kao predmeti

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: "24 tinejdžera u kombiju kao predmeti"

Austrijska policija je objavila da je u jednom kombiju pronašla 24 izbeglice iz Avganistana stare između 16 i 17 godina, piše hrvatski “Indeks”.

"Vozilo je prevozilo 24 avganistanska maloletnika, većinom između 16 i 17 godina. Bili su nagurani u tom opasnom automobilu kao predmeti", rekao je portparol policije, prenosi AFP.

Osim toga, zadnji prozori kombija i vrata obojeni su u crno, a na vratima su bili katanci.

Uhapšen je rumunski vozač koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušao da pobegne tokom policijske kontrole. Zdravstveno stanje izbeglica nije zahtevalo medicinsku intervenciju.

Austrijska policija pregleda vozila na putevima kako bi razotkrila mreže krijumčara ljudima nakon što je prošle nedelje pronađeno 71 telo izbjeglica u napuštenom kamionu u zaustavnoj traci auto-puta nedaleko od granice sa Mađarskom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.