Australija udarila na rusku ambasadu; Kremlj: Neprijateljski čin

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 14:06

Australija udarila na rusku ambasadu; Kremlj: Neprijateljski čin

Vlada Australije uputiće parlamentu predlog za da se Rusiji ukine zakup lokacije za izgradnju nove ambasade u blizini zgrade parlamenta Kanberi.

Ovo je danas saopštio australijski premijer Entoni Albaneze, dodajući je ta odluka doneta "u interesu nacionalne bezbednosti".

"Vlada je dobila vrlo jasne bezbednosne savete u vezi sa rizikom koji predstavlja novo rusko prisustvo tako blizu zgrade parlamenta", rekao je Albaneze na konferenciji za novinare.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i da australijska vlada osuđuje "ilegalnu i nemoralnu invaziju Rusije na Ukrajinu", prenosi Rojters.

Kremlj je ovaj potez Australije okarakterisao kao "neprijateljski".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Australija "nastavlja da revnosno napreduje kao jedan od autora antiruske histerije".

"Ovo je još jedan neprijateljski potez australijske strane koje ćemo uzeti u obzir i ako se pojave pitanja koja zahtevaju od nas reciprocitet, mi ćemo se ponašati u skladu sa tim", rekao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.