Australija pooštrava kriterijume za državljanstvo

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija pooštrava kriterijume za državljanstvo

Kanbera -- Australija nemerava da uvede oštrije mere za dobijanje državljanstva, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Premijer Australije Malkolm Turnbul rekao je da bi novi test predstavljao odraz prave australijske vrednosti, umesto sadašnjeg sa višestrukim izborom, prenosi AP.

"Ovo će biti dobro za kandidate, dobro za naciju, naglašavanje australijskih vrednosti u srce australijskog državljanstva", rekao je Turnbul novinarima, dodavši da ovakve promene nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog administracije, već zbog posvećenosti australijskim vrednostima.

Budući Australijanci moraće da pokažu da poznaju engleski jezik, da borave u zemlji najmanje četiri godine, dok sadašnji propisi nalažu da je godinu dana boravka dovoljno za zahtev za državljanstvo.

Ministar za imigracije Peter Daton rekao je da će biti dodatnih policijskih provera za buduće građane, a da bi počinioce porodičnog nasilja odmah trebalo diskvalifikovati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.