Australija: Pronađena posle 12 dana u pustinji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Pronađena posle 12 dana u pustinji

Žena koja se izgubila u udaljenom pustom delu Australije pre 12 dana, spašena je, dok se za njena dva prijatelja još traga, saopštila je danas australijska policija.

Policiji je ženu pronašla tako što je pratila tragove guma automobila sa kojim su putovali, prenosi AP.

Tamara Mekbet Rajli (52) pronađena je u nedelju uveče i prebačena je u bolnicu zbog dehidratacije i izlaganja suncu, saopštila je policija i dodala da se helikopterima traga za njenim prijateljima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Njih troje odvezli su se 19. novembra iz Alis Springsa, međutim njihov automobil se zaglavio u koritu reke jugozapadno od grada.

Mekbet Rajli je pronađena 1,5 kilometara severno od kola, blizu izvora vode, a kako je navela policiji, trudila se da ostane blizu vode koju je pila, zbog čega je verovatno i izdržala sve ovo vreme.

Prema njenim rečima, njeni prijatelji su nastavili da hodaju 20 kilometara ka autoputu kako bi izbegli pustinjske vrućine koje su dosezale i 40 stepeni, a sa sobom su imali vodu i malo hrane.

Ona je kazala da je ostala kod izvora vode jer nije verovala da bi izdržala pešačenje do autoputa, kao i da nije znala da li ih iko traži.

"Kada me je pronašao helikopter mislila sam da su prijatelji stigli do autoputa", rekla je Mekbet Rajli.

U policiji su kazali da su otkrili tragove cipela, ali da je područje po kome se kreću prilično raznoliko - puno je peščanih dina, glinenog tla, ali i stena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvanaest dana bila izgubljena u pustinji Australije

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2019

Žena koja se izgubila u udaljenom pustom delu Australije pre 12 dana, spasena je, dok se za njena dva prijatelja još traga, saopštila je danas australijska policija...Policija je ženu pronašla tako što je pratila tragove guma automobila kojim su ona i njeni prijatelji putovali...Tamara Mekbet Rajli...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.