Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austijski specijalci vježbali obuzdavanje pobunjenih migranata

BEČ - Jedinica austrijske specijalne policije održala je danas, u blizini koruškog graničnog prelaza Lojbl prema Sloveniji, vježbu savladavanja mase izgrednika, simulirajući situaciju migrantskog proboja preko granice sa Slovenijom.

HINA prenosi da je u vježbi učestvovao i veći broj dobrovoljaca koji su glumili izbjeglice koje probijaju granicu i dolaze na austrijsku stranu.

Ministar odbrane Peter Doskozil potvrdio je da se radilo o istoj vježbi kakva je predstavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prije dva mjeseca na graničnom prelazu Špilfeld/Šentilj, samo većih razmjera, ali da je odbrambenog karaktera i da nije nikako usmjerena protiv Slovenije niti najavljuje zatvaranje granice.

Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner izjavila je danas u Briselu da će ta zemlja i dalje povremeno kontrolisati dokumenta onih koji ulaze u Austriju i da je osnovni uslov za povratak na uobičajeni šengenski režim bez granične kontrole uspostavljanje nadzora spoljnih granica EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.