Aukcija filmskih rekvizita održana u Krnjači

Izvor: Blic, 19.Jan.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aukcija filmskih rekvizita održana u Krnjači

Aukcija antikviteta, scenografije i rekvizite koja se koristila u nekim od domaćih i inostranih filmova, u organizaciji grupe “9departments”, održana je večeras u beogradskom naselju Krnjača. Ponuđeno je oko 60 predmeta, ali je i pored velikog broja učesnika, prodaja ponuđenih predmeta ostala mala. Prva aukcija u organizaciji "9departments" održana u Krnjači

Na aukciji su se našli, između ostalog, i projektor iz četrdesetih godina sa tri kasete filma po ceni od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 250 evra, lovački rog sa početnom cenom od 30 evra, telefon za decu (20 evra) i antikvarna kamera (30 evra).

Dve fotelje art deko, bidermajer sto, kožna fotelja, kancelarijske lampe, slike, kao i većina drugih predmeta večeras ponuđenih za licitaciju, ostali su bez kupca.

Železnički fenjer iz četrdesetih godina 20. veka, čija je cena od početnih 20 dostigla 30 evra, uneo je tek skromnu dinamiku u aukciju koja do kraja nije donela velika uzbuđenja. Vlasnik fenjera je kao poklon iznenađenje dobio i novo železničarsko odelo.

- Kupio sam gramofon i lampu, a mislio sam da uzmem i neki ram za slike - zadovoljan je trinaestogodišnji Marko, verovatno najmlađi učesnik večeras koji je na aukciju došao u pratnji majke.

Durbin koji je "igrao" u filmu "In Secret"

Novog vlasnika nije dobio ni durbin s kraja 17. veka sa početnom cenom od 150 evra, a koji se našao u filmu "In Secret" sa Džesikom Lang,

Sve što je bilo na licitaciji igralo je u filmovima kao što su: The Raven, Coriolanus, The Big Picture, District 13, Chernobyl Diaries, Čitulja za Eskobara, Tilva Roš, Neposlušni, Zona mrtvih, serijama: Sinđelići, Jagodići, Gorki plodovi..

Za sve što se u prostoru u Krnjači moglo videti, a nije bilo u aukcijskoj ponudi, zainteresovani su mogli da se raspitaju o poreklu ili "ulozi" određenog predmeta na filmu.

Marko Dimitrijević, rekviziter i muzičar

- Imamo oko hiljadu predmeta, od knjižica do većih komada nameštaja i slika. Pre šest meseci smo ušli u ovaj prostor i on je poput "šou ruma". Zbog teške naplate u ovoj zemlji i čekanja po šest meseci na novac, odlučili smo da otvorimo devet krugova - devet delatnosti koji se odnose na nabavku, iznajmljivanje, usluge opremanja scenografije.. i jedan od tih krugova je aukcija - navodi Marko Dimitrijević, rekviziter i muzičar.

Organizatori kažu da su i sami iznenađeni interesovanjem, a da će od prve sigurno i bolje biti naredne planirane aukcije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Aukcija korišćenjih filmskih rekvizita

Izvor: Studio B, 19.Jan.2014

Prvi put u Beogradu je organizovana neobična aukcija na kojoj se nisu licitirale umetnine već rekvizite korišćeni tokom snimanja filmova...Na aukciji su predstavljeni različiti rekviziti korišćeni u snimanju scena, od holivudskih blokbastera do kultnih domaćih ostvarenja...Mesto dešavanja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.