Audicija za folklorni ansambl Beograd

Izvor: Blic, 08.Nov.2011, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audicija za folklorni ansambl "Beograd"

Folklorni ansambl "Beograd" održaće sutra uveče audiciju za nove članove za sve ansamble narodnih pesama i igara: izvođački, dečji i folklorni, ansambl narodne muzike i korepeticiju.

Predsednik Upravnog odbora Ansambla Dragan Ćosić najavio je da će se prijem novih članova održati u prostorijama FA "Beograd" u MZ Stari aerodrom.

Prema njegovim rečima, Folklorni ansambl "Beograd ", ponikao iz ideje negovanja tradicije i razvijanja stvaralaštva u oblasti umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i kulture, sa punim pravom može da se raduje svojim uspesima.

Ansambl je imao niz zapaženih nastupa u gradovima širom Srbije, učestvovali su u TV emisijama, nastupali na humanitarnim koncertima, svečanim priredbama koje je organizovala Vojska Srbije, kulturnim dogadjajima poput "Vidovdanskih dana " u Vladičinom Hanu i festivalu folklora u Novom Sadu.

- Srpski folklor predstavljali smo i na međunarodnim događajima u Turskoj, Španiji, Sloveniji, Bugarskoj i Grčkoj, rado se odazvali i učestvovali na festivalu koje je organizovao Srpski kulturni centar "Vuk Stefanović Karadžić" iz Raštata u Nemačkoj - kazao je Ćosić.

On je dodao da su aktivnosti Ansambla usmerene i ka najmlađim članovima, bogato folklorno iskustvo stariji članovi prenose mlađima kroz školu folklora kako bi se obučio novi naraštaj umetnika koji će u budućnosti predstavljati srpsku kulturu širom sveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.