Atlas banka planira povratak na srpsko tržište

Izvor: Blic, 25.Apr.2013, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atlas banka planira povratak na srpsko tržište

Crnogorska Atlas banka planira da se vrati na srpsko bankarsko tržište preuzimanjem neke od banaka, a najviše je zainteresovana za JUBMES banku, izjavio je večeras vlasnik te grupe Duško Knežević.

- U fazi smo istraživanja. Najviše nas zanima JUBMES banka, ali u igri je nekih šest- sedam banaka, i najverovatnije ćemo sa našim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ući u to - rekao je Knežević novinarima na promociji usluga Atlas grupe.

On je precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi od neka od banaka koje su u krizi mogla da dođe u obzir za preuzimanje, i da to nisu nužno banke sa većinskim državnim vlasništvom.

Prema rečima Kneževića, Atlas grupa je prošle godine radila dublju analizu banaka na srpskom tržištu, i do preuzimanja neke od njih moglo bi da dođe u narednih nekoliko meseci.

- U budućnosti Atlas banka ima u planu da očvrsne svoje prisustvo u regionu kroz otvaranje predstavništva banke na Kosovu i Metohiji, kao i povratkom na srpsko bankarsko tržište ulaskom u vlasničku strukturu jedne od lokalnih banaka - rekao je on.

Knežević je podsetio da su "u jeku privatizacionog procesa u Srbiji strani investitori prepoznali poslovnu vrednost i potencijal koji je objedinjavala Atlas banka", i u maju 2005. godine jedna od vodećih grčkih bankarskih grupacija - Pireus banka, postala je većinski vlasnik i partner Atlas banke u Srbiji.

Atlas banka

Atlas banka sada u Srbiji ima samo predstavništvo.

Atlas grupa obuhvata tri banke - Invest banku Montenegro, Atlas banku Montenegro, Atlas banku Moskva, dva predstavništva - jedno u Srbiji i jedno na Kipru, i investicioni fond.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.