Atina i Skoplje sumnjičavi prema očekivanjima Hana

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina i Skoplje sumnjičavi prema očekivanjima Hana

Povodom Hanove izjave reagovao je i makedonski premijer

 Evropski komesar za proširenje Johanes Han izrazio je danas očekivanje da bi spor oko imena Makedonije mogao da bude rešen u narednih 15 dana, što su Atina i Skoplje odbacili kao mogućnost.

Pročitajte i: 

- Optimista sam da ćemo imati rešenje u naredne dve nedelje. Barem rešenje koje će otvoriti put za početak pregovora sa Makedonijom. Mislim da se svi slažu da bi to bilo korisno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za zemlju i ceo region Zapadnog Balkana - rekao je Han u obraćanju pred Komitetom Evropskog parlamenta za spoljne poslove, prenela je ANA.

Grčko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u saopštenju Hana da se uzdrži od davanja pogrešnog utiska o razgovorima o imenu.

- Pozivamo komesara Hana da prestaje da daje pogrešnu sliku pregovora koje, kako se čini, ne razume. Najmanje što može da uradi jeste da prestane da ih podriva - navedeno je u saopštenju, prenosi MIA.

Zoran Zaev rekao je da ne veruje da pitanje imena može da se reši za dve nedelje.

"Komesar Han je prijatelj Makedonije i daj Bože da ima informaciju da razgovori mogu da se završe za par nedelja. I ja to želim, ali ne verujem da je moguće", rekao je Zaev novinarima na konferenciji sa bivšim šefom NATO Džordžom Robertsonom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.