Atentator na papu položio cveće na papin grob

Izvor: RTS, 27.Dec.2014, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atentator na papu položio cveće na papin grob

Atentator na papu Jovana Pavla Drugog Mehmet Ali Agdža položio je cveće na njegov grob u Bazilici svetog Petra.

Portparol Vatikana Ciro Benedetini rekao je da je iznenadna poseta Agdže trajala nekoliko minuta tokom koje je zajedno s drugima položio cveće na grob, prenosi Beta.

Papa Jovan Pavle Drugi je 1981. ranjen u atentatu i kasnije je posetio Agdžu u italijanskom zatvoru, posle čega se on pokajao i prešao iz islama u hrišćanstvo.

Papa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 2000. interveniso kod italijskih vlasti kako bi Agdža bio oslobođen iz zatvora u Italiji. Posle toga Agdža je izdržao kaznu u Turskoj zbog drugog slučaja i sada je slobodan.

Agdža je ove nedelje boravio u Srbiji i ponovio navode iz svoje knjige da je ubistvo pape Jovana Pavla Drugog naručio iranski verski vođa ajatolah Ruholah Homeini, što je Ambasada Irana demantovala.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ali Agdža položio cvijeće na grob Ivana Pavla II

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Dec.2014

Mehmet Ali Agdža, atentator na papu Ivana Pavla II, položio je danas cvijeće na njegov grob u Bazilici svetog Petra...Portparol Vatikana Ciro Benedetini rekao je da je iznenadna posjeta Agdže trajala nekoliko minuta tokom koje je zajedno s drugima položio cvijeće na grob...Papa Ivan Pavao II je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Atentator Agdža posetio grob Jovana Pavla II

Izvor: Blic, 27.Dec.2014

Turčin Mehmet Ali Agdža, koji je ranio papu Jovana Pavla II 1981. godine, položio je danas cveće na njegov grob u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu...Portparol Vatikana Ćiro Benedetini rekao je da je iznenadna poseta Agdže, za koju se veruje da je prva od pokušaja atentata na papu, trajala nekoliko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.