Ataše Ambasade SAD: Orkestrirano blaćenje radi ućutkivanja novinara u Srbiji mora da prestane

Izvor: Beta, 29.Apr.2021, 20:18

Ataše Ambasade SAD: Orkestrirano blaćenje radi ućutkivanja novinara u Srbiji mora da prestane

Ataše za štampu Ambasade SAD Džim Hagengruber izjavio je da u Srbiji mora da prestane orkestrirano blaćenje namenjeno ućutkivanju novinara i da oni koji ih napadaju moraju da budu izvedeni pred lice pravde."Kako su već naglasile nezavisne grupacije poput Reportera bez granica i Fridom hausa, novinarima u Srbiji je potrebna bolja zaštita; orkestrirano blaćenje namenjeno ućutkivanju novinara mora da prestane, a uzbunjivače treba zaštititi", naveo je Hagengruber u komentaru za "Dosije o medijima" Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) u listu Danas.U tekstu povodom Svetskog dana slobode medija, 3. maja, i NUNS-ove Nagrade za istraživačko novinarstvo, Hagengruber je dodao da "pošast lažnih vesti i državna podrška tabloidima", na šta ukazuje najnoviji izveštaj Reportera bez granica, "izaziva duboku zabrinutost i podriva izglede za dugoročni napredak i stabilnost Srbije".Podsetio je da je "glavni prioritet" Ambasade SAD u Beogradu da pomogne Srbiji da ostvari cilj koji je sama proklamovala - evropske integracije, navodeći da je "poboljšanje stanja u medijima ključno za te napore"."Narod Srbije zaslužuje tačne i nepristrasne informacije iz široke lepeze novih medijskih kuća. Za to je pak potrebno snažno, slobodno, nezavisno i bezbedno medijsko okruženje, što je neizostavan element uspešne demokratije", naveo je Hagengruber.Dodao je da je "ponosan na 16 godina kontinuirane ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ataše Ambasade SAD: Orkestrirano blaćenje radi ućutkivanja novinara u Srbiji mora da prestane

Izvor: Danas, 29.Apr.2021

Ataše za štampu Ambasade SAD Džim Hagengruber izjavio je da u Srbiji mora da prestane orkestrirano blaćenje namenjeno ućutkivanju novinara i da oni koji ih napadaju moraju da budu izvedeni pred lice pravde.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.