Atak na Poljsku: Rusija i Belorusija stoje iza napada; Prekinut saobraćaj

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 15:49

Atak na Poljsku: "Rusija i Belorusija stoje iza napada"; Prekinut saobraćaj

Poljska Agencija za unutrašnju bezbednost (ABW) istražuje hakerski napad na železničku mrežu te zemlje.

Napad je doveo do prekida saobraćaja tokom noći, javila je danas državna poljska novinska agencija.

Zamenik koordinatora specijalnih službi Stanisłav Zarin rekao je da ABV i policija istražuju neovlašćenu upotrebu sistema uključenog u upravljanje železničkim saobraćajem, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, hakeri su koristili železničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << frekvencije da prenesu signal za hitno zaustavljanje vozova na severozapadu Poljske, što je prouzrokovalo kašnjenja.

Zarin je rekao da se svaka akcija te vrste tretira ozbiljno, s obzirom na "nedavne pokušaje Rusije da destabilizuje Poljsku".

"Ovakve napade izvodi Ruska Federacija u saradnji sa Belorusijom, a iz tog razloga ne potcenjujemo signale koji dolaze do ABW", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.