Izvor: B92, 29.Feb.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astronomske sume na aukciji

Beograd -- Preduzeće "David Pajić" prodato za 14,5 miliona evra. Novi vlasnik 23.000 kvadrata zemljišta na Dorćolu nije otkrio identitet.

Beogradski hotel Splendid, s druge strane, prodat je na aukciji za milijardu i 10 miliona dinara, a preduzeće za liftove "David Pajić Daka" za milijardu i 260 miliona dinara. Aukciju u Agenciji za privatizaciju obeležilo je veliko interesovanje kupaca, ali i astronomske sume koje su za neka preduzeća premašile početnu cenu od čak milijadu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dinara.

Glavna zvezda aukcije bila je brokerka iz Novog Sada koja je zasenila muške kolege i u ime svojih klijenata za samo pola sata kupila i Ketering Aerodroma i hotel Splendid.

Hladnokrvno je podizala karticu jer je, kako kaže, dobila instrukciju u samoj jednoj reči – KUPI.

Ona kaže da kupac Splendida, koji je već vlasnik lanca restorana "Tri grozda", neće menjati namenu hotela.

"Veselin Rutović je kupio Splendid. Inače je u branši i uspešan je biznismen i u Srbiji i u Crnoj Gori. Bavi se hotelijerstvoim i ima više ugostiteljskih objekata i hotela", objašnjava brokerka Jelena Vasiljević.

Novi vlasnik "Davida Pajića" nije želeo da otkriva identitet, ali je kasnije Agencija za privatizaciju saopštila da je reč o preduzeću ANBO iz Beograda. U Agenciji kažu da su zadovoljni aukcijom.

Na aukciji je ukupno prodato 11 preduzeća za 4,3 milijarde dinara.

U Agenciji najavljuju da će ove godine svakog meseca biti ponuđeno još 60 kompanija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.